Rhizoma Extra Virgin Olive Oil | Ο ΕΠΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑRKETING-Seven good reasons for effective organic EVOO marketing
16636
single,single-post,postid-16636,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Ο ΕΠΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑRKETING-Seven good reasons for effective organic EVOO marketing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16 Dec Ο ΕΠΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΑRKETING-Seven good reasons for effective organic EVOO marketing

H δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση ενός οργανικού ελαιολάδου δεν είναι εύκολη διαδικασία. Αλλά στην βιομηχανία τροφίμων νομίζω ότι οι εταιρείες πραγματικά μοναδικές προκλήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έχω βρεθεί σε αρκετά Β2Β  (business to business) και τελευταία σε αρκετά, πιο ενδιαφέροντα B2C (business to consumers)  μίτινγκσ που μου έχουν δώσει πολλές ιδέες για τη στρατιγική προώθησης του προϊόντος μας. Από ῾῾χούι῾῾διαβάζω πολύ και παίρνω φωτογραφίες από μέρη ανά τον κόσμο που επισκέπτομαι και που έχουν ντελικατέσεν καταστήματα και καταγράφω αυτά που παρατητηρώ.

Θα προσπαθήσω να μοιραστώ κάποιες από τις πιο έντονες αισθήσεις που είχα είτε σε B2B είτε σε B2C στο διάστημα των τελευταίων 4-5 χρόνων που κάνω αυτή τη δουλειά και περισσότερ από το feedback που παίρνω από πελάτες που έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί τους.

Σε καμμία περίπτωση αυτό δεν είναι οδηγός αλλά μια σειρά από παρατηρήσεις που ενδεχομένως να φανούν χρήσιμες σε όποιους βρίσκονται σε παρόμοιο στάδιο με τα προϊόντα τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Πρώτα και κύρια, αυτό που πήρα από τις συναναστροφές μου με τους Γάλλους να είμαι ο εαυτός μου, δηλαδή ο ιδρυτής και το στήριγμα του Rhizoma Olive Farms. Με το να είμαι ο εαυτός μου μπορώ να μιλάω και να συνδυάζω την ομιλία μου με πραγματικά, καίρια παραδείγματα με ένα αυθεντικό τρόπο. Αυτό μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο κύρος στην εταιρεία μας. Ειδικά όταν γράφω, προσπαθώ να το κάνω όπως μιλάω σε έναν φίλο με έναν ευγενικό και ειλικρινή τρόπο χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Αυθεντικά όμως, πιστεύοντας δηλαδή στο προϊόν. Με βοηθάει να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνοπτικός και ξεκάθαρος μπορώ στο να μεταφέρω το μήνυμα μου. Με βοηθάει να ακούγομαι αληθινός.

Οπότε θυμιθείτε, μιλάω και γράφω καθαρά, συμπυκνωμένα και αληθινά χωρίς πολλές πολλές σάλτσες.

Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση για σήμερα. Θα ακολουθήσουν άλλες 6 μέχρι να συμπληρωθεί ο επτάλογος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA